۲۱ بهمن ۱۳۹۳، ۱۳:۲۳

نامور مطلق خبر داد:

ارائه بسته‌های حمایتی برای هنرمندان صنایع دستی

ارائه بسته‌های حمایتی برای هنرمندان صنایع دستی

کرمانشاه- معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، از ارائه بسته‌ های حمایتی به هنرمندان صنایع دستی خبر داد و تاکید کرد: صنایع دستی باید به زندگی مردم برگردد.

به گزارش خبرنگار مهر، بهمن نامور مطلق، ظهر سه‌ شنبه در جمع خبرنگاران در تکیه معاون‌ الملک کرمانشاه، از ارائه بسته‌ های حمایتی برای هنرمندان صنایع دستی خبر داد.

 وی افزود: تا سال ۹۱ هنرمندان صنایع دستی هیچ‌نوع بسته حمایتی را دریافت نکرده‌ بودند که در سال ۹۲ ما این را به ۴۰ میلیارد تومان و در سال ۹۳ به ۱۰۰ میلیارد تومان رسانیدم و این در شرایطی اتفاق افتاد که برخی از دوستان ما می‌گفتند که حوزه صنایع دستی آمادگی جذب حتی ۱۰ میلیارد تومان را نیز ندارد.

نامور مطلق تصریح کرد: خوشبختانه این حوزه نشان داد که نه تنها این مبلغ را جذب می‌کند بلکه طی دوسال به ۱۰۰ میلیارد تومان رسیده است و برای سال ۹۴ آمادگی این را داریم که تا ۲۰۰ میلیارد تومان منابع را جذب کنیم.

اعطای تسهیلات برای کیفی شدن تولیدات دستی و کاهش قیمت تمام شده

وی گفت: منابع ما متنوع است و ۵۰ میلیارد تومان آن برای حوزه تولید و طی تفاهم‌نامه‌ای با صندوق مهر امام رضا(ع) جذب خواهد شد که هم‌اکنون در حال پرداخت به هنرمندان است و امیدواریم با توجه به اینکه این تسهیلات بدون سود است، هنرمندان از آن استفاده و هم تولیداتشان کیفی‌تر شود و هم قیمت تمام شده کالای آنها پایین‌تر بیاید.

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، تصریح کرد: یکی از مشکلات صنایع دستی ما قیمت بالای تمام شده این صنایع است و ان باعث می‌شود که کشورهای دیگر در کشور ما به راحتی فروش داشته باشند و خود ما از فروش پایینتری برخوردار باشیم.

نامور مطلق افزود: پرداخت این تسهیلات باعث کمک کردن به هنرمندان خواهد شد و ما باید کمک کنیم که هنرمندان مواد اولیه بیشتری را بتوانند با قیمت مناسب‌تری خریداری کنند و تجهیزات مورد نیاز خود را تکمیل کنند تا قیمت تمام شده کالا کاهش یابد.

اعطای ۴۰ میلیارد تومان برای تسهیل در تجارت صنایع دستی

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: بخش دیگر تسهیلات برای صادرات خواهد بود که امسال حدود ۴۰ میلیارد تومان را برای بحث صادرات و بازرگانی این صنایع کنار گذاشتیم و این تسهیلات به بازرگانی‌های داخلی و خارجی اعطا می‌شود تا هم صادرات صورت گیرد و هم فروشگاه‌های داخلی نیز تحت پوشش قرار داده شوند تا عملکرد بهتری را در چرخه فروش شاهد باشیم.

وی گفت: در قالب همین بسته‌های حمایتی مبلغی حدود هفت تا هشت میلیارد تومان را در اختیار مراکزمان در استان‌ها قرار دادیم که  صرف زیرساخت‌های موجود شود و مراکزی که نیاز است ایجاد و یا مراکز قابل تعمیر را تعمیر کنند و در اختیار هنرمندان قرار دهند. که خوشبختانه در استان کرمانشاه این‌کار صورت گرفته و همکاران ما در استان کرمانشاه بخشی از تکیه معاون‌الملک را غرفه‌بندی و در اختیار هنرمندان قرار دادند و امیدواریم این اقدام گسترش یابد و در مناطق گردشگری شاهد غرفه‌ها و بازارچه‌های فروش باشیم که هنرمندان بتوانند از آن استفاده کنند. ما به تولید هنرمندان اطمینان داریم و باید بازار آنها را تهیه کنیم که این کار نیز در دست اجرا است.

شکوفایی صنایع دستی مستلزم تغییر نگاه و نوع زندگی است

نامور مطلق افزود: شکوفایی صنایع دستی اتفاق نمی‌افتد مگر اینکه نوع نگاه ما به این صنایع و هنرها و سبک زندگیمان عوض شود و بتوانیم با جوانان ارتباط برقرار کرده و سلایق آنها را در تولیدات صنایع دتی در نظر داشته باشیم. امیدواریم با طراحی مناسب‌تر صنایع دستی و هنرهای سنتی ارتباط بهتری را با قشر جوان ایجاد کنیم. به تازگی در تهران نمایشگاهی در این ز مینه برپا شد که هدف از آن گفتمان‌سازی و فرهنگ‌سازی در این زمینه بود.

وی ابراز امیدواری کرد، رسانه‌ها و خصوصا رسانه ملی و هنرمندان مرجع در این زمینه سازمان را یاری کند که دوباره صنایع دستی به زندگی مردم برگردد و چنانچه این هدف محقق شود صنایع دستی آینده خواهد داشت اما اگر این اتفاق نیفتد حتی با این کمک‌های تضمینی، تضمینی برای  آینده وجود ندارد.

استان کرمانشاه د رگرفتن نشان مرغوبیت کالا و ثبت ملی جایگاه خوبی دارد

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور افزود: در ثبت ملی صنایع دستی هم‌اکنون فعال هستیم و استان کرمانشاه نیز هم‌اکنون از نظر دریافت نشان مرغوبیت در وضعیت خوبی است  و هنرهای نفیسی در این استان است که خیل‌ها ثبت داخلی شده است.

وی گفت: در خصوص ثبت جهانی آثار ما آن را به ارزیابان خارجی  ارائه می‌دهیم و پس از تایید آنها ثبت جهانی خواهد شد. از نظر کیفی برخی صنایع در استان کرمانشاه مانند گیوه بی‌نظیر است اما روی بعضی صنایع مانند گلیم هرسین نیز برای رقابت با انواع مرغوبتر گلیم در ایران باید مقداری کار شود تا به جایگاه جهانی برسند. طراحی جدید و ایجاد تغییر در مواد اولیه برخی صنایع بسیار موثر خواهد بود.

برخی رشته‌ها هویت ماست و نباید منسوخ شود

نامور مطلق در خصوص اقدامات این معاونت برای احیای رشته‌های منسوخ شده یا در حال منسوخ شدن نیز گفت: منسوخ شدن برخی از رشته‌های صنایع دستی با توجه به گذشت زمان و تغییرات نوع زندگی طبیعی است اما خوشبختانه ما شاهد رشد رشته‌های جدیدی نیز در صنایع دستی هستیم که رشد تعداد آنها بیش از تعداد رشته‌های منسوخ شده است.

وی افزود: البته برخی از رشته‌ها هویت ما هستند و برای صیانت از برخی از رشته‌ها که هویت ما هستند، طرح خانه‌های هنرهای سنتی را داریم و البته برخی از رشته‌های سنتی مانند زربفت(طلاکاری روی پارچه) نیز در حال احیا شدن است.

"زربفت" در حال احیا شدن است

نامور مطلق تصریح کرد: اقدام دیگر برای جلوگیری از منسوخ شدن این رشته‌ها ثبت آنهاست که اگر برخی رشته‌ها در حال منسوخ شدن است و حتی نیاز به استفاده از آنها نداریم باید آنها را ثبت کنیم تا برای آیندگان بماند.

 وی گفت: هم‌اکنون برخی از هنرها را ما تنها با اسم انها می‌شناسیم. پس از احیا  ممکن است برخی از رشته‌ها مانند زربفت دوباره کارکرد خود را پیدا کند. اگر سندی از این صنایع نبود و آن را حفظ نمی‌کردیم قابل احیا نبود.

رشد ۳۱ درصدی صادرات صنایع دستی در سال جاری

وی در خصوص صادرات صنایع دستی نیز گفت: اگر شاخص صادرات صنایع دستی طلا و جواهر و فرش باشد کمتر از یک میلیارد صادرات صورت نگرفته است اما اگر شاخص همه صنایع دستی منهای طلا و جواهر و فرش باشد سال ۹۲ بالغ بر ۱۲۰ میلیون دلار صادرات صورت گرفته و امسال نیز تاکنون نسبت به کل سال گذشته رشدی ۳۱ درصدی را شاهد بوده‌ایم.

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، افزود: صادرات صنایع دستی نسبت به میانگین صادرات کشور که حدود ۲۲ درصد است از رشد بالاتری برخوردار بوده و تاکنون ۳۱ درصد رشد داشته‌ ایم.

تحریم‌ها دست ما را از بازارهای جهانی کوتاه کرده است

وی گفت: امیدواریم تحریم‌ها که مانع از دستیابی ما به بازارهای جهانی و رقابت عادلانه شده است هر چه سریعتر رفع شود. اما با این وجود ما دو سناریو داریم یک سناریو که تحریم‌ها رفع شود و ما نیز به بازارهای جهانی دست یابیم و سناریوی دیگر اینکه همچنان تحریم‌ها پابرجا باشد ما بعضی از کشورهای منطقه را در دست داشته باشیم.

وی بزرگترین بازارهای هدف صادرات صنایع دستی جهان را بازارهای اروپا و آمریکای شمالی عنوان کرد که گردش بالای مالی دارند و گفت: اگر صادرات به این مناطق مقدور نشود ما عراق، پاکستان، ترکیه، روسیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس و منطقه را در نظر داریم و در این زمینه سرمایه‌گذاری می‌کنیم.

هدفگذاری برای تحت بیمه قرار دادن ۵۰۰ هزار هنرمند

نامور مطلق، از حدود ۳۵۰ هزار هنرمند ثبت شده صنایع دستی در کشور خبرداد و گفت: فعالان ما بیش از این تعداد است و تا یک میلیون نفر نیز می‌رسد.

وی افزود: در کرمانشاه نیز حدود پنج هزار هنرمند صنایع دستی ثبت شده داریم و فعالین آن بیش از ۵۰ هزار نفر است.

نامور مطلق، بر تربیت و استفاده از افراد آموزش دیده علمی در زمینه صنایع دستی تاکید کرد و گفت: این افراد باعث رونق ارتباطات جهانی ما در این زمینه می شوند و هدف ما جذب افراد دانشگاهی در این زمینه است.

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، گفت: تاکنون ۷۰ هزار نفر بیمه شده در صنایع دستی داریم و امیدورایم طی یک برنامه مدون این تعداد را افزایش و در قدم اول به ۵۰۰ هزار نفر و در مراحل بعدی همه فعالان را تحت پوشش قرار دهیم.

کد خبر 2492965

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha